• Welkom bij Lumiat

  Lumiat is gespecialiseerd in het bieden van web-based oplossingen

  Web-based Planning software Beveiliging
  hetadvies.nl
  Belas Asbestverwijdering Uden B.V.
 • Web-based Planning software

  Planning, uren- en verlofregistraties, relatiebeheer, narrowcasting en veel meer!

  Web-based Planning software Beveiliging
 • Responsive websites

  Lumiat is gespecialiseerd in het bieden van responsive websites

  Responsive website
  Responsive website - tablet
  Responsive website - telefoon

Nieuws

Recente nieuwsberichten van Lumiat

Februari 2016

24

Wo

Aankondiging onderhoud en server reboot

Aanvang werkzaamheden
Woensdag 24 februari 2016 06:00
 
Geplande eindtijd werkzaamheden
Woensdag 24 februari 2016 08:00
 
Beschrijving
Op 16 februari is er een kritiek beveiligingslek ontdekt in de DNS functionaliteit van glibc. Er zijn direct patches beschikbaar gekomen die dit probleem verhelpen. De kans op misbruik van dit lek lijkt vooralsnog klein, dus vandaar dat wij kiezen om de updates volgens de reguliere weg in te plannen en geen spoedonderhoud uit te voeren.

Impact
Als onderdeel van de update zal uw server opnieuw worden opgestart. Dit zal, afhankelijk van het platform, tot tussen de 30 seconden en 5 minuten downtime leiden.
Na een reboot van de server is het raadzaam om te controleren of alle applicaties op uw servers nog correct functioneren.

Mei 2015

14

Do

Aankondiging onderhoud

Aanvang werkzaamheden
Donderdag 14 mei 2015 00:00
 
Geplande eindtijd werkzaamheden
Vrijdag 15 mei 2015 06:00
 
Beschrijving
Momenteel worden alle servers verzorgd vanaf ons platform dat in 2010 in gebruik is genomen. De hardware waar dit platform op gebaseerd is nadert het einde van haar levensduur en de software wordt op termijn niet meer ondersteund door de leverancier. Daarom wordt de komende weken een gloednieuw platform in gebruik genomen. Tijdens de hieronder genoemde onderhoudsvensters zullen alle servers verhuisd worden.
 
Om de onderbreking zo kort mogelijk te houden worden de servers individueel gemigreerd. De downtime, afhankelijk van de grootte, 30 tot 60 minuten bedragen. Indien u wilt weten binnen welk onderhoudsvenster uw server wordt gemigreerd neem dan contact met ons op.
 
Het nieuwe platform is gebaseerd op een IBM Storwize Fibre Channel SAN met SAS schijven en SSD’s. De VMWare hosts zijn IBM System x servers met elk twee octo-core Intel Xeon CPU’s (kloksnelheid tot 3,4GHz) en 128 Gigabyte RAM. Alle netwerkverbindingen zijn redundant uitgevoerd met HP Comware switches.

Maart 2015

6

Vr

Aankondiging gepland onderhoud

Aanvang werkzaamheden
Donderdag 6 maart 2015 01:00
 
Geplande eindtijd werkzaamheden
Vrijdag 6 maart 2015 07:00
 
Beschrijving
In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 maart, van 01.00u tot 07.00u, wordt er onderhoud gepleegd in het netwerk van het Interconnect datacenter in Eindhoven. Het betreft hier software updates van alle switches.
 
De colocatiefaciliteiten van Lumiat zijn met redundante verbindingen aangesloten op afzonderlijke switches van het datacenter netwerk, waardoor dit onderhoud geen downtime met zich meebrengt. Het kan echter zijn dat er een korte onderbreking van enkele seconden optreedt op het moment dat er over wordt geschakeld naar een andere verbinding.

December 2014

24

Wo

Aankondiging gepland onderhoud

Aanvang werkzaamheden
Woensdag 24 december 00:30
 
Geplande eindtijd werkzaamheden
Woensdag 24 december 01:00
 
Beschrijving
Alle diensten van Lumiat die vanuit het datacenter in Eindhoven worden verzorgd bevingen zich achter een centrale firewall. In de nacht van 23 op 24 december wordt deze firewall vervangen door twee nieuwe Fortinet firewalls.
 
Deze firewalls zijn overgedimensioneerd ten opzichte van de beschikbare bandbreedtte zodat de hostingdiensten minder gevoelig worden voor D(DoS) aanvallen. Met de ingebruikname van de nieuwe firewalls zullen wij ook een tweede uplink naar het datacenter netwerk in gebruik nemen. Hierdoor beschikken wij vanuit ons netwerk tot aan de centrale knooppunten in Amsterdam over een redundante internetverbinding waardoor we de kans op onbereikbaarheid van de diensten verder verlagen.
 
Tijdens het onderhoud zullen de betrokken diensten enkele malen gedurende ca 30 seconden niet bereikbaar zijn. Dit gebeurt ten eerste op het moment van overschakelen naar de nieuwe firewalls; alle lopende sessies worden dan ook afgebroken. Daarna zullen we een aantal keer de failover uittesten bij het uitvallen van een firewall of een switch.
 
Indien u een dedicated server bij ons afneemt en optimaal gebruik wilt maken van de redundante internetverbinding dan kunnen wij uw server (indien deze daarvoor geschikt is) met een tweede poort op ons netwerk aansluiten. Op die manier blijft uw server verbinding houden bij het wegvallen van een link of het uitvallen van de aangesloten switch. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

5

Vr

Spam berichten beu?

Bent u al die Engelse en Duitse mailtjes met aanbiedingen van meubelen, pillen en leuke dames beu? U wilt in uw mailbox alleen die mailtjes ontvangen die ook daadwerkelijk voor u bedoeld waren? Dan hebben wij als Lumiat voor u de juiste oplossing.
 
Standaard spamfilters voldoen vaak niet volledig aan de verwachtingen. Sommige zien spam niet als spam en bezorgen de mail toch in uw mailbox en weer andere filters zien juist rechtstreeks aan u gerichte mailtjes als spam. Daardoor kunt u afspraken mislopen of zelfs bepaalde opdrachten te laat of zelfs helemaal niet onder ogen krijgen.
 
Daarom heeft Lumiat een speciale spamfilter ingericht die door een geavanceerd en uiterst ingenieus systeem de mail bekijkt. Hiervoor draait een speciale spam-server die alle ongewenste mailtjes selecteert voor deze naar uw mailbox worden doorgestuurd. Dit alles werkt uiteraard enorm snel waardoor er zo goed als geen vertraging ontstaat in de bezorging van de aan u gerichte berichten. Uit testen bij een aantal van onze klanten waar het systeem voor proef draaide, bracht de Lumiat spamfilter de spamberichten terug van bijna 1000 stuks per dag naar slechts enkele reclame mailtjes.
 
Kosten:
De kosten om uw mail ook via de Lumiat spam-server te laten lopen bedragen 5 euro per maand per domeinnaam.
 
Wilt u hier gebruik van maken? Laat het ons dan weten en wij regelen het graag voor u.

Juli 2014

1

Di

Upgrade CMS versie 4.11

In verband met ondersteuning van de nieuwste browsers is er een upgrade van ons Lumiat Content Management System beschikbaar. Met upgrade versie 4.11 wordt voornamelijk de tekst-editor en upload-module geheel vervangen voor een nieuwe gebruiksvriendelijke interface. Bij interesse, vraag ons na de mogelijkheden voor uw Content Management System.

Online support
 
Indien u (technische) problemen heeft kunt u gebruik maken van onze online support tool. Met deze tool is het mogelijk om met een ´hulp op afstand sessie´ mee te kijken op uw scherm en indien nodig tijdelijk de controle over te nemen van uw computer.

Contact

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.
 
Hiervoor kunt u uw vraag middels e-mail naar ons toe sturen. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.

Kantooradres

Schelling 42, 5406 DG Uden

Stuur een e-mail

info@lumiat.nl

Bel ons

+31 (0)413 782 161